לוגו האגודה לטיפוח חברה ותרבות יוצאי תימן

האגודה לטיפוח חברה ותרבות, תיעוד ומחקר מורשת יהודי תימן

נשיא האגודה: ד"ר יגאל בן שלום ​

האגודה לטיפוח חברה ותרבות מורשת יהודי תימן מוציאה לאור כתבי עת וספרי עיון, סיפורת ומחקר; עורכת קונגרסים, סמינרים וימי עיון; ותומכת במופעים המציגים את המסורת והמוזיקה שמקורם בתימן.

האגודה מעניקה מלגות לסטודנטים הלומדים בירושלים בתמורה להתנדבות בפעילות צעירי הדיואן, וכן לסטודנטים לתארים מתקדמים החוקרים את יהדות תימן ותרבותה. פעילות נוספת היא חלוקת סלי מזון בחגי ישראל לאלפי משפחות נזקקות. האגודה שמה דגש רב על קירוב הלבבות בעם, וזאת באמצעות שזירת סיפורה של העדה התימנית בפסיפס הישראלי.

במרכז האגודה בנתניה פועל מוזיאון המציג את ההיסטוריה הענפה של יהדות תימן, בין השאר באמצעות שלל פריטים אתנוגרפיים. באזור שפלת יהודה, סמוך לבית שמש, נטעה האגודה את יער יהדות תימן – ובו מסלול חווייתי מרתק המפגיש את המטיילים עם הטעמים, המסורות, המוזיקה והתרבות של יהודי תימן.

האגודה לטיפוח חברה ותרבות הינה מרכז תרבות למורשת יהודי תימן למעלה מ-50 שנה. האגודה הינה מלכ"ר המפיקה אירועי תרבות ומורשת במגוון רחב של פעילויות הקשורות למורשת יהודי תימן בתחומים שונים. פעולות האגודה נחשפות לאלפי אנשים בארץ ובעולם.

לאגודה מרכז בנתניה ובו מוזאון המכיל אוצרות תרבות רבים כגון, כתבי יד, תכשיטים, שחזור מנהגים שהיו נהוגים בתימן כמו חדר יולדת, חתונה, חדר מורי, כלי מטבח, ספרייה עשירה עם מאות ספרים מקוריים, הן בהוצאת האגודה והן בהוצאות שהאגודה שותפה להן. כמו כן, לאגודה סניפים שונים בכל רחבי הארץ.

ד"ר יגאל בן שלום

נשיא האגודה לטיפוח חברה ותרבות, מורשת יהודי תימן

אביו של ד"ר יגאל בן שלום, עובדיה ז"ל, ייסד את האגודה לטיפוח חברה ותרבות, מורשת יהודי תימן – והפך אותה לבית רוחני ותרבותי ליוצאי מדינה זו, צאצאיהם ושוחרי המורשת העשירה של יהדות תימן. יגאל נכנס לנעליו במטרה להמשיך את דרכו של אביו.

מנכ"ל משרד העבודה והרווחה

מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי

יו"ר מכון המחקר למדיניות חברתית, יזמות ופיתוח תוכניות חברתיות במכללת בית ברל, וסגן נשיא המכללה

יו"ר "מנהיגות אזרחית" – ארגון הגג של העמותות והאלכ"רים בישראל