בוכריה

ברית יוצאי בוכרה

עמותת ברית יוצאי בוכרה הוקמה בשנת 1972 ובשנה זו תחגוג 50 שנה לקיומה. מטרות העמותה:

קליטת עלייה – עם נפילת מסך הברזל בברית המועצות, הגיעו עולים בשנות ה- 70, 80, 90 מאוזבקיסטן – בוכרה

תמיכה במועדוני עולים בשיתוף הסוכנות היהודית בפריסה ארצית – בפעילותם השוטפת לאורך כל השנה בתחומים השונים. כמו כן העמותה תומכת בתלמידי יסודי המתקשים בלימודים והכנתם לקראת בית ספר תיכוני, חלוקת מלגות לסטודנטים, התמדה על הפרויקטים "תפוח בדבש" וקמחא דפסחא" לקראת חגים, עזרה לנזקקים למשפחות מעוטי יכולת בתחומים שונים, העמקת הזהות הבוכרית, מורשת העדה והפולקלור המיוחד שלה, * העברת המורשת הבוכרית באקדמיה, תמיכה וליווי בית אב"א – מרכז לחקר אקדמי איראן, בוכרה ואפגניסטן ותמיכה ועידוד המחקר האקדמי ההיסטוריה של העדה מתקופת המאה ה-14 ועד ימינו אנו, גלגוליה ותהפוכותיה של העדה לאורך הדורות כולל הקמת שכונת הבוכרים בירושלים ותרומתה של העדה ליישוב היהודי טרם מדינה ולאחר הקמת מדינת ישראל.

פעולה משמעותית נוספת של הארגון היא תמיכה בסטודנטים יוצאי בוכרה באמצעות מלגות – שמחולקות בקביעות מאז 1972! מקבלי ומקבלות המלגות נדרשים להתנדב בקהילה בתמורה לכסף, כך שמושגת תועלת כפולה ומכופלת – הן לסטודנטים והן למי שנעזרים בהם.

כמו כן מסייעת ברית יוצאי בוכרה למשפחות נזקקות, ובפרט בראש השנה ובפסח. גם כשנדרשת עזרה בהתנהלות מול רשויות שונות, לצורך מיצוי זכויות חשובות, ניתן לפנות אל אנשי הארגון שמיומנים מאוד בכך.

האתגר הגדול של העמותה ושל המנכ"לית רונית אלנתן הוא הכנסת סיפור העדה הבוכרית לתוכניות הלימוד בבתי הספר, ברוח המלצות ועדת ביטון – על-מנת לחבר את הדורות הבאים לסיפורה של העדה הייחודית שמאז ומתמיד הייתה מחוברת לישראל, ולטובת יצירת "גאוות יחידה" לכל הבוכרים בישראל.

רונית אלנתן

מנכ"לית עמותת ברית יוצאי בוכרה

כיצד הגיעה לארגון?

אביה של רונית היה המנכ"ל הראשון של ברית יוצאי בוכרה. בשנים הראשונות חלק ניכר מהפעילות של העמותה התנהל מתוך סלון הבית שבו גדלה, כך שהיא מחוברת מגיל צעיר לעשייה למען הקהילה והעדה.

לאחר שיצאה לפנסיה "נקראה לדגל". תחילה היססה, אולם עד מהרה נשאבה לשליחות ומצאה עצמה עוסקת בפעילויות השונות של העמותה מסביב לשעון.

כמנכ"לית הברית, תפקיד אותו ממלאת רונית מאז 2016, היא יושבת על אותו כיסא שעליו ישב אביה ז"ל – כך שמעבר לשליחות הציבורית המשמעותית, זהו גם חיבור אישי מרגש במיוחד עבורה והיא מרגישה את נוכחותו של אביה בכל רגע ורגע.

רונית אלנתן עבדה במערכת החינוך במשך 42 שנים. היא בעלת תואר שני בתחום, והעמידה דורות רבים של תלמידים – שתמיד קיבלו ממנה גם ערכים חשובים לחיים.

ברית יוצאי בוכריה