גבורה צבאית, עוז רוח אזרחי ומוזיקה שמחה : האגודה לטיפוח מורשת יהודי תימן ערכה 4 ימי עיון מושקעים ומעצימים

בין המרצים: תא"ל (במיל') דדי שמחי שסיפר על בנו שנפל ב-7/10, בכיר לשעבר במוסד שהציג תמונת מצב מעודדת וגבאית בית כנסת שפועל בקיבוץ חילוני ∙ האירוע התקיים במלון וורט בים המלח, בהשתתפות מפונים רבים השוהים במקום ∙ נשיא האגודה, יגאל בן שלום: "עברנו יחד חוויות מלמדות, מעשירות, מרגשות ועוצמתיות. אני כבר מצפה למפגשים הבאים"

האגודה לטיפוח חברה ותרבות, מורשת יהודי תימן קיימה ימי עיון בסימן הצדעה לכוחות הביטחון וגם למפונים. האירוע המושקע נערך במלון וורט בים המלח, וכלל 4 ימים גדושים בתוכן מרתק, מפגשים מפתיעים ומוזיקה משמחת ומרגשת.

באופן טבעי המלחמה שפרצה בשמחת תורה תפסה נפח נכבד. אחד הדוברים בפאנל שהנחה נשיא האגודה, ד"ר יגאל בן שלום, היה תא"ל (מיל') דדי שמחי, שסיפר על גבורת בנו, גיא הי"ד. גיא, לוחם בסיירת צנחנים, הציל במותו עשרות צעירים בקיבוץ רעים, ואביו פועל מאז ה-7/10 ללא לאות למען האחדות בעם. "גיא תמיד חיבר סביבו את כל החברים ודאג לכולם", אמר דדי לקהל הנרגש, "מחובתנו לשמור על האחדות. זוהי הדרך הראויה ביותר להנציח את גיא".

דובר נוסף בפאנל שעסק ב"חרבות ברזל" היה איתי מדינה, לשעבר בכיר במוסד. איתי הציג תמונת מצב מעודדת מאוד לגבי ההתקדמות של צה"ל בעזה וההישגים הרבים, ופירט גם את האיומים הנשקפים לישראל ואת האסטרטגיות הנכונות להתמודד מולם. ניצב בדימוס שלומי קעטבי, שבין השאר שירת כקצין בימ"מ, סיפר על גבורת השוטרים ב-7/10 ועל התרומה של משטרת ישראל לכוחות הביטחון במהלך המלחמה. השיח הסתיים בתפילה למען ניצחון ולמען שלום בעם.

הניסים שפקדו את "רחל מבארי"

משתתפי ימי העיון שמחו לפגוש גם את "רחל מבארי" – רחל פריקר, בת למשפחת בנימין ומזל חתוכה, ונינתו של מארי סעיד חתוכה, סופר בית הדין בעיר רדאע שבתימן. רחל שיתפה את הקהל בניסים שפקדו אותה ואת משפחתה בשמחת תורה, והוסיפה שבדרך נס בית הכנסת של הקיבוץ החילוני נותר עומד שלם על תילו. משפחת פריקר חולצה מבית בוער ע"י 3 אחים: אלחנן, מנחם ואיתיאל קלמנזון, ורחל סיפרה על גבורתם.

לצד הגבורה, מתבלט בחודשים האחרונים גם עוז הרוח האזרחי. אהובה בן שלום, מנחת הורים בשיטת אדלר, העבירה הרצאה ברוח זו ובפרט הדגישה את חשיבות העידוד בימים אלה.

תרבות עשירה

ימי העיון כללו גם הרצאות בנושאי תרבות: פרופ' יוסף יובל טובי העמיק בשירתו של רבי שלום שבזי, וד"ר שרונה תם דיברה על "עת צרה ליעקב וממנה יוושע". המוזיקה והריקודים מילאו גם הם תפקיד נכבד באירוע, בזכות האמנים ערן צנחני, יאיר צברי, משה חריר, מאיר ומיקי ערד, אמיר שוהר וציון גולן.  לאמנים הצטרפו אורחות האגודה דינה בוטל וצפורה עורקבי, שהקדישה שיר מרדאע לרחל מבארי.

מפונים מהצפון והדרום השוהים במלון וורט הוזמנו להשתתף בכל האירועים. ד"ר יגאל בן שלום, נשיא האגודה לטיפוח חברה ותרבות, מורשת יהודי תימן, סיכם בסיפוק רב: "עברנו יחד חוויות מלמדות, מעשירות, מרגשות ועוצמתיות. אני כבר מצפה למפגשים הבאים".

האגודה לטיפוח מורשת יהודי תימן ערכה 4 ימי עיון