מוזיאון יהדות בבל - להפיח חיים במורשת המרתקת

מוזיאון יהדות בבל נפתח לציבור הרחב בשנת 1988 – ומאז כבר ביקרו בו אינספור ישראלים, מכל העדות. המבקרים במוזיאון נחשפים לסיפור המרתק של יהודי בבל לאורך הדורות, מתחברים אליו, ובמקרים רבים מהדהדים אותו הלאה ובכך תורמים לשימור המורשת העשירה שהצטברה במשך 2,600 שנים.

תערוכות קבע ותצוגות מתחלפות

מוזיאון יהדות בבל כולל תערוכות קבועות ומתחלפות. תערוכות הקבע מפנות זרקור מדויק לשלל נושאים מחיי הקהילה, הן בעיראק והן מחוצה לה, ובפרט מבליטות את התמורות וההתפתחות לאורך ההיסטוריה.

ביניהן: תערוכה המציגה את סיפורו של מרדכי בן פורת, מייסד מרכז מורשת יהדות בבל וזוכה פרס ישראל. מרדכי ומשפחתו תרמו למוזיאון חפצים אישיים, מסמכים וצילומים, שמהם ניתן להבין עד כמה רבה הייתה תרומתו להעלאת יהודי עיראק ולקליטתם בארץ. תערוכות קבע נוספות עוסקות במוזיקה, בחצר הבית היהודי (החוש), בהנהגה בעת העתיקה, בשנאשיל ועוד ועוד.

התערוכות המתחלפות מתכתבות אף הן עם המורשת הענפה של יהדות בבל, ומוצגות בגלריה לאמנות פלסטית. במוזיאון פועל גם אודיטוריום מחודש שבו מוקרנים סרטים וכן נערכים אירועים משפחתיים.

סיורים מודרכים לכל הגילאים

את התערוכות המושקעות והמרתקות ניתן לחוות ישירות, וגם דרך תוכניות הדרכה ייעודיות לגיל הרך, לבתי ספר יסודיים ולתיכונים. התוכניות כוללות מגוון אמצעי המחשה כגון שחקנית, מספרי סיפורים, משחקים וחידות, תערוכות אינטראקטיביות, עדויות אישיות, סדנאות יצירה ועוד.

הביקור במוזיאון יהדות בבל מהווה חוויה מעשירה ליוצאי עיראק וצאצאים, ולכל מי שרוצה להכיר את אחת העדות המגוונות והמעניינות ביותר שמרכיבות את הפסיפס הישראלי.

מוזיאון יהדות בבל - להפיח חיים במורשת המרתקת