שמעון דורון

יו"ר הארגון העולמי של יהודים יוצאי לוב לשעבר

הנחלת המורשת הענפה (הרוחנית והחומרית גם יחד) של יהודי לוב, שימור התיעוד ההיסטורי והרחבתו באמצעות גביית עדויות, עידוד מחקר בנושאים הקשורים ליהדות לוב לרבות הוצאה לאור ופרסום מאמרים, עריכת ימי עיון וכנסים וגם ערבי פולקלור ופיוט, הפקת תוכניות, הובלת שימור התפילות והלחנים הייחודיים לעדה בבתי הכנסת וציון אירועים היסטוריים.

פעילות נוספת היא גיוס תרומות לטובת הענקת מלגות לסטודנטים נזקקים בני העדה ולדוקטורנטים הכותבים עבודות אודות יהודי לוב.

כמו כן מטפל הארגון בניצולי ונרדפי שואה מקרב יוצאי לוב, ומשתף פעולה עם גופי ממשל כגון אגף מורשת במשרד התרבות והספורט ומשרד החינוך.

עוד כדאי לדעת כי הארגון העולמי של יהודים יוצאי לוב לשעבר נרתם גם לסיוע לתלמידים יוצאי אתיופיה – בין השאר באמצעות הקמת מועדונית פעילה במרכז מורשת יהודי לוב באור יהודה, והפעלת מקהלה וחבורת כלי זמר.

סיפורה של קהילת יהודי לוב – סיפור שמתחיל עוד בימי שלמה המלך – העסיק מאז ומתמיד את שמעון דורון. כששאל את עצמו כיצד שרדה קהילה זו לאורך 2,500 שנים, התשובה הייתה: חינוך, מסורת וסובלנות. בהתאם הוא ייחס חשיבות רבה להמשך שימור המורשת, טיפוח הסובלנות והעמקת החינוך – ואת כל אלה הוא מביא לידי ביטוי בתפקידו כיו"ר הארגון העולמי של יהודים יוצאי לוב לשעבר.

תפקידים קודמים / נוספים

יועץ אסטרטגי עסקי