מרכז מורשת יהדות בבל

עליזה דיין חממה

מנכ"לית מרכז מורשת יהדות בבל

חברת הנהלת הפדרציה הספרדית העולמית

מרכז מורשת יהדות בבל החל לפעול ב-1973 מתוך מטרה לשמר את ההיסטוריה הענפה של הקהילה היהודית בעיראק, ולוודא כי היא תהווה חלק בלתי נפרד מהנרטיב של העם היהודי.

דרכי הפעולה מגוונות: המרכז מפעיל מוזיאון המציג פרקים נבחרים מ-2,600 שנות יהדות בבל, וכמו כן מתקיימים בו סיורים מודרכים שבהם ניתן לשלב מופע מוזיקלי, שחקנית, הרצאות ועוד – בהתאמה מלאה לטווח גילאים נרחב.

כמו כן מממן מרכז מורשת יהדות בבל מחקרים אקדמיים בנושאים רלוונטיים, באמצעות מכון מחקר המוציא לאור ספרים. בבניין באור יהודה שבו פועל המרכז שוכנת גם ספריה המרכזת אוסף רחב יריעה של סיפורים, תמונות, מסמכים, תעודות, ספרי קודש ופריטים נוספים המתעדים את מורשת יהודי בבל.

כיצד הגיעה לארגון?

כבת להורים שהיו פעילים בתנועת החלוץ המחתרתית בעיראק, ואף ישבו בכלא, התחנכה עליזה לאורם של ההווי והתרבות המפוארים של יהדות עיראק, ולא פחות מכך – לאורה של חשיבות העשייה הציבורית. בשנת 2014 הצטרפה לוועד המנהל של מרכז מורשת יהדות בבל, והתמסרה לפעילות שהיא מגדירה כ"מלאכת קודש יומיומית". כעבור 3 שנים מונתה למנכ"לית המרכז.

עליזה עבדה במשך למעלה מ-30 שנים בטלוויזיה החינוכית וברשות השידור, בשלל תפקידים, ובהם ניהול מחלקת תוכניות הילדים והנוער של הערוץ הראשון.

בוגרת אוניברסיטת תל אביב: תואר ראשון בחוג לפילוסופיה יהודית ומקרא, תואר שני בתקשורת פוליטית.

בצבא שירתה כמדריכה ביחידה 8200.

עליזה דיין חממה, חברת הנהלה מנכלית מרכז מורשת יהדות בבל. 0502266681
מרכז מורשת יהדות בבל

עליזה דיין חממה

מנכ"לית מרכז מורשת יהדות בבל

חברת הנהלת הפדרציה הספרדית העולמית

עליזה דיין חממה, חברת הנהלה מנכלית מרכז מורשת יהדות בבל. 0502266681

כיצד הגיעה לארגון?

בצבא שירתה כמדריכה ביחידה 8200.