לוגו איחוד עולי בולגריה בישראל

דוד כהן

יו"ר איחוד עולי בולגריה

ה-24 במאי הוא גם המועד שבו מציין הארגון את הצלת יהודי בולגריה במהלך מלחמת העולם ה-II: הקהילה כולה ניצלה, הודות לעם הבולגרי ולאישים כגון דימיטר פשב שהוכתר כחסיד אומות עולם. טקס ההודיה השנתי נערך באנדרטה השוכנת בפארק צ'רלס קלור בת"א.

כמו כן סייע איחוד עולי בולגריה לקלוט בשנות ה-90 את היהודים הרבים שהגיעו מהמדינה הבלקנית באותה תקופה.

כשמילא את תפקיד שגריר ישראל בבולגריה – תפקיד שהיווה עבורו סגירת מעגל מרגשת לאחר שעלה לארץ ממדינה זו בהיותו תינוק – הכיר דוד כהן את אנשי איחוד עולי בולגריה. כבר אז הוא "סומן", ולאחר פרישתו לגמלאות נעשתה אליו פנייה מסודרת על-מנת שיוביל את הארגון.

במקביל חבר כהן בוועד עדת הספרדים בירושלים, בהנהלת אגודת הידידות ישראל-בולגריה ובהנהלת אגודת הידידות ישראל-צ'ילה. הוא משמש כחבר יועץ ברשות הלאומית בתרבות הלאדינו (95% מעולי בולגריה הם דוברי שפה זו).

דוד כהן כיהן כשגריר ישראל בבולגריה, מקדוניה, צ'ילה, אל סלבדור ואלבניה (שבה הקים למעשה את השגרירות הישראלית). כמו כן שירת במסגרת משרד החוץ במיאמי, בספרד ובאקוודור.

דוד כהן שגריר בדימוס, חבר הנהלה, נציג איחוד עולי בולגריה 0506203864
לוגו איחוד עולי בולגריה בישראל

דוד כהן

יו"ר איחוד עולי בולגריה