הבן של יוצאי לוב שהפך לדיפלומט באפריקה – סיפורו של אייל דוד

הגיליון החדש של "עאדא", העיתון של יוצאי לוב בישראל, כולל ראיון מרתק עם איל דוד – שכיהן כסגן השגריר בקניה ובמרוקו ∙ בין השאר מספר איל כיצד החליט להיות דיפלומט ועל הדמיון והשוני בין קהילת יהודי לוב לקהילת יהודי מרוקו

ההיסטוריה המפוארת של יהודי לוב משפיעה במידה לא מבוטלת גם על הבחירות בהווה של הדור הצעיר. דוגמה מצוינת לכך היא הבחירה של אייל דוד לשרת כדיפלומט באפריקה – הסיפור של אייל ובפרט חוויות מ-5 שנות כהונה כסגן שגריר בקניה ובמרוקו נכללים בגיליון החדש של "עאדא", העיתון של יוצאי לוב בישראל.
הכתב מאור שלג, שראיין את אייל, מיטיב להתחבר לסיפורו של איל וגם ליבשת השחורה שמתמודדת עם אתגרים רבים. בראיון מספר אייל, נצר ליהודי לוב, כיצד המורשת המשפחתית הנחתה אותו אל שירות החוץ של מדינת ישראל. בנוסף הוא מתאר שלל חוויות מהמדינות בהן חי בשנים האחרונות, ומפרט את קווי הדמיון וגם השוני שזיהה בין קהילת יהודי לוב וקהילת יהודי מרוקו.
הגיליון החדש של "עאדא" הוא הגיליון ה-189 היוצא לאור ע"י מרכז "אור שלום" לשימור והנחלת מורשת יהודי לוב. הוא מופץ באלפי עותקים, וכולל מגוון תכנים רחב, לרבות תוכן ייעודי לילדים וקוד QR המאפשר להאזין לסיפור בערבית.

כתבה על אייל דוד