טקס האזכרה השנתי להרוגי המלכות וקורבנות הפרהוד​

ב-31.5.2022 קיים מרכז מורשת יהדות בבל את טקס האזכרה השנתי להרוגי המלכות קורבנות הפרהוד, בהנחייתו האדיבה של איש הרדיו צבי סלטון.

ד"ר נחמן שי, שר התפוצות, עו"ד ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה, רב העיר ציון כהן, ופרופ' אפרים צדקה, יו"ר המרכז, נשאו דברי פתיחה וברכו את הקהל הרב, בני דור העולים שנולדו בעיראק ובני דור ההמשך, שבאו לכבד את זכרם של הנספים.

שיר דלל נכדתו של הרוג המלכות יצחק דלל ז"ל נשאה דברים מרגשים בשם המשפחה. לאחר קריאת קדיש, קטעי תפילה והנחת זרים התכנס הקהל באולם הכנסים לערב עיון ואזכרה לקורבנות ה"פרהוד".

ד"ר נסים קזז, עו"ד יחזקאל פתאל ודליה דיין לוי הדליקו נרות זיכרון לזכר קרוביהם ולזכר כל הנרצחים שאיבדו חייכם בפרעות. פרופ' אסתר מאיר גליצנשטיין, ראש מכון המחקר דיברה על רדיפות היהודים בעיראק בהרצאה "מן הפרהוד עד עמוד התלייה"; ורחל סילקו, מנהלת מוזיאון בית הגדודים העבירה הרצאה בנושא "קורות יהודי צפון עיראק בימי שלטון רשיד עלי וה"פרהוד".

הקהל צפה בסרטון עדויות אישיות ובקטעי מוזיקה. הערב נחתם בפיוט "אנא בכוח" המרגש, מפי המוזיקאי והמלחין עובדיה חממה בליווי נגן הצ'לו דורון טויסטר, תפילה אשר תרמה נופך של קדושה ורוממות נפש לאזכרה. היה זה ערב ממלכתי שריגש רבים.

טקס האזכרה השנתי להרוגי המלכות וקורבנות הפרהוד